Château La Croix Montlabert Saint-Émilion Grand Cru

Vinificatie
Op eikenhouten vaten van Frans eiken.
 
Wijnomschrijving
In de geur rode bessen en kersen, in combinatie met een vleugje vanille. In de smaak zwarte kersen, met kruidigheid, krentjes, ceder en pruimen, met mooi geïntegreerde tannines.
Achtergrond informatie
 

Deze wijn is de tweede wijn van het gerenommeerde, klassieke Saint-Émilion-Château Montlabert. Hoewel de wijn afkomstig is van jongere wijnstokken dan die van de Château Montlabert Grand Cru zelf, wordt hij met evenveel aandacht gemaakt als de grand vin. Om de kwaliteit nóg verder te verhogen heeft de famillie Castel na de aankoop in 2009 aan Hubert de Boüard de Laforest van Château Angelus gevraagd om maître de chai Ludovic Hérault het hele jaar door bij te staan met adviezen. Hubert de Boüard is expert op het gebied van de cabernet franc, zowel op het punt van het wijngaardbeheer als in de kelder. De cabernet franc is een druif die het erg goed doet in de wijngaarden van Montlabert; alles luistert nauw, tot aan het moment van plukken toe. De kwaliteit van deze druif kan in goede jaren het verschil maken tussen een heel erg goede wijn en een briljante. Met deze wijn bewijzen de beide heren hoe mooi het resultaat kan zijn. Als een lichtere versie van de Montlabert is deze wijn geschikt om lekker jong van te genieten.

Wijn/Spijs
Heerlijk met alle soorten rood, gegrild en gebraden vlees, maar ook lekker bij boeuf bourguignon of coq-au-vin, of gewoon om zo van te genieten.
 
Serveertemperatuur
16-18 graden
 
Afsluiting
Kurk
 
Bewaarpotentieel
Op dronk, tot 8 jaar na oogst
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen